Fler nyheter

27 maj 2021

Utredning klar – inga förändringar av Ljungby lasarett i nuläget

Region Kronoberg har beslutat att inte gå vidare med det förslag till utveckling av Ljungby lasarett som lades fram i april. Detta efter att förslaget har utretts internt. Istället kommer nu sjukhusledningen att arbeta vidare med andra förslag.

Förslaget som presenterades i april innebar bland annat sammanslagning av avdelningar på Ljungby lasarett och att en akutvårdsavdelning skulle inrättas. Nu har alltså hälso- och sjukvårdsdirektören beslutat att inte gå vidare med just det konkreta förslaget.

Arbetsgrupperna som har utrett förslaget har kommit med mycket kloka synpunkter. Vi kommer inte att gå vidare med en sammanslagning av vårdavdelningarna enligt det förslag som fanns. Däremot har det kommit in nya idéer på hur vi skulle kunna inrätta en akutvårdsavdelning och de kommer vi att titta vidare på, berättar Roger O Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektör.  

Hälso- och sjukvårdsdirektören är tydlig med att en utveckling av Ljungby lasarett fortfarande behövs, även om det inte kommer att bli genom just det förslag som nu utretts.

Vi har fortfarande ett utmanande läge när det gäller sjukhusvården i allmänhet och vi behöver se över antalet vårdplatser på våra sjukhus. Just det här förslaget har fokuserat på situationen på Ljungby lasarett och den behöver vi fortfarande lösa. Coronapandemin har också lett till en stor mängd uppskjuten vård vilket kommer att innebära stora ansträngningar för organisationen.

Sjukhusledningen kommer, tillsammans med verksamhetscheferna, att arbeta vidare med olika förslag till utveckling av Ljungby lasarett framöver.  

Kontakt

Roger Olof Nilsson

Hälso- och sjukvårdsdirektör

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 65 55, 0790-67 51 28

Relaterade nyheter

Nu välkomnas kronobergare över 40 år att boka vaccinationstid

21 juni 2021

Personer födda 1981 eller tidigare kan nu boka tid för vaccination mot covid-19. Vaccinationen sker på vaccinationsplatser i Kronobergs samtliga kommuner.

Ta hand om er och varandra i värmen!

18 juni 2021

SMHI har utfärdat en klass 1-varning om höga temperaturer i Kronoberg under de närmaste dagarna. Därför vill vi uppmana till försiktighet i värmen och att ta del av vår information på 1177.se.

Lokal entreprenör ska bygga den nya elbussdepån

18 juni 2021

Dynacon Construction AB har tilldelats uppdraget att bygga Region Kronobergs nya bussdepå på Norremark i Växjö. Depån kommer till en början ha plats för 60 bussar och vara en av de största elbussdepåe...

Lägesrapport: regionen lämnar stabsläget

18 juni 2021

Färre personer behöver vård för covid-19 och regionen har beslutat att lämna stabsläget. Smittspridningen minskar långsamt i länet, men det är fortsatt viktigt att följa rekommendationerna. Vaccinatio...