Fler nyheter

29 mars 2021

Vaccinering påbörjas för personer födda 1946 eller tidigare

Idag öppnar möjligheten för personer födda 1946 eller tidigare att boka tid för vaccinering mot covid-19. Allt eftersom mer vaccin levereras till regionen släpps fler tider.

Såhär går bokningen till:

• Ring till din vårdcentral och välj knappval ”Vaccination mot covid-19” och följ instruktionerna. Vårdcentralen ringer upp dig när det blir din tur – men det kan ta några veckor. Om vi inte når dig per telefon skickar vi en kallelse.

• Logga in på dina sidor på 1177.se med hjälp av e-legitimation. Sök upp din vårdcentral och boka tid direkt.

Tidpunkten för när du blir kallad styrs av vaccintillgången och din ålder. Vi följer Folkhälsomyndighetens prioritetsordning och vaccinerar de äldsta kronobergarna först. Observera att enbart personer som tillhör den aktuella åldersgruppen kan boka tid i detta skede. Är du född senare än 1946 kommer din anmälan att raderas.

Var uppmärksam på bedrägerier.

Region Kronoberg frågar aldrig om dina inloggningsuppgifter eller bankuppgifter.

Mer information finns på 1177 vårdguidens webbplats:

www.1177.se/vaccin-covid-19

Relaterade nyheter

Lägesrapport: sjukhusvården går upp i förstärkningsläge

9 april 2021

Smittspridningen ökar i hela landet och även i Kronoberg. Trycket på sjukhusvården ökar och ytterligare två avdelningar har återigen gjorts om till covid-avdelningar. I veckan öppnade tidsbokningen fö...

Vaccinationsstart för personer födda 1956 eller tidigare

7 april 2021

Samtliga kronobergare över 65 år är nu välkomna att boka tid för vaccinering mot covid-19. Vaccinering sker på vårdcentralerna och bokning sker via webben eller telefon.

Smittspridningen tar fart i Region Kronoberg

6 april 2021

Antalet inlagda patienter med covid-19 har nästan fördubblats under påskhelgen. Just nu har vi 27 inlagda på länets sjukhus, varav 6 vårdas på IVA.

Lägesrapport: smittspridningen ökar i länet

1 april 2021

Under några veckor har många regioner haft en högre smittspridning och högre belastning på sjukhusvården än i Kronoberg. Men denna vecka ökar smittspridningen ytterligare, vilket gör att kurvan i läne...