Fler nyheter

28 oktober 2021

Välkommen till Digitala veckan 2021

Den 15-19 november arrangeras digitala veckan – en vecka med inspiration och insikt för ökad digitalisering och IT inom Linnéregionen. I år diskuteras hur fler kan bli intresserade av IT-sektorn och hur man kan få fler kvinnor till branschen. Dessutom presenteras bolag och organisationer som bidrar till att regionen är en av landets största IT-hubbar.

I regionen finns flera spännande bolag som blickar framåt och kläcker idéer. Bolagen delar en gemensam utmaning: att hitta den kompetens som krävs för att kunna växa och realisera sina idéer. Hör företagsledare, experter, utvecklare och forskare prata om kompetensförsörjning, framtid, innovation och hållbarhet. Veckan genomförs både fysiskt och digitalt via online sändning från Kalmar och Växjö. Invigningstalar gör Maria Arneng, generalsekreterare Hello World.

Se detaljerat program på "digitalaveckan.se"

Digitalisering viktigt för den regionala utvecklingen

Den Digitala veckan arrangeras av Digitri. Region Kronoberg är samarbetspartner och medfinansiär.

Digitalisering och digital transformation är nödvändigt för att Kronobergs bolag och verksamheter ska växa och utvecklas. Digitala veckan kan bidra till att mål i den nationella digitaliseringsstrategin, digitaliseringskoordinatorns mål och Kronobergs läns handlingsplan 6.0 för komptensförsörjningsstrategin uppfylls, säger Zekija Mujcic, regional utvecklingssamordnare.

Relaterade nyheter

Nya uppdrag kring el, vätgas och vatten

25 november 2021

Politiken i Region Kronobergs ger sin regionala utvecklingsförvaltning utökade uppdrag. Under 2022 ska verksamheten arbeta med frågor som gör samhällets infrastruktur mer robust och säker.

Den digitala veckan – fler kvinnor till IT-branschen

18 november 2021

Årets digitala vecka pågår mellan 15 november – 19 november. Det är en vecka med inspiration och insikt för ökad digitalisering och IT inom Linnéregionen. Varje dag har ett specifikt tema. Den 16 nove...

Att hålla näsan över vattnet eller surfa på vågen?

18 november 2021

Att jobba med utveckling i Kronoberg är både spännande och hoppingivande. Jag får träffa så många fantastiska människor. Entreprenörer och eldsjälar som vill utveckla sitt företag eller sitt samhälle,...

Samverkan för framtidens kalla magneter

17 november 2021

Högteknologiska företag i Kronobergsregionen samverkar med Uppsala universitet och Linnéuniversitetet för att utveckla en mer energisnål supraledande magnet.