3 november 2020

Yrkes-SM i Kronoberg 2022

Våren 2022 äger Sveriges största yrkes- och studievägledningsaktivitet rum i Kronoberg: Yrkes-SM. Evenemanget genomförs på Arenastaden i Växjö. Idag överlämnas stafettpinnen till Kronoberg från Worldskills Sweden på Region Kronobergs höstforum.

På höstforum, en återkommande konferens med den regionala utvecklingsstrategin i fokus, är temat: Vem visar vägen – Yrkes- och studievägledning allas ansvar.

Yrkes- och studievägledning är viktigt för alla individer och alla arbetsgivare i Kronoberg. Det handlar om kompetensförsörjning, att vi ska ha den kompetens som vi behöver i länet. Det är en prioriterad fråga för oss och därför väljer vi att satsa Yrkes-SM, säger Thomas Ragnarsson (M), regionala utvecklingsnämndens ordförande.

Under Yrkes-SM genomförs uppvisningar och tävlingar i ett 60-tal olika yrken. Yrkes-SM genomförs vartannat år. I Uppsala 2018 besöktes evenemanget av drygt 20 000 personer. 2020 ställdes Yrkes-SM i Helsingborg in på grund av coronapandemin.

Delta på höstforum digitalt

Höstforum genomförs under förmiddagen den 3 november. Då diskuteras bland annat vad ungdomar i Kronoberg väljer att utbilda sig till och behovet i branscherna, en ny studie om arbetsgivare och elevers tankar om studie- och yrkesvägledning och ett exempel på samverkan från Kronoberg.

Yrkes-SM överlämnas från Pontus Slättman VD för Worldskills Sweden till Kronoberg och Thomas Ragnarsson den 3 november kl 11.30.

Media är välkomna att delta på höstforum via Zoom.

Länk till höstforum

Thomas Ragnarsson (M)