Fler nyheter

20 oktober 2021

Yrkesambassadörer besöker gymnasieskolor i Växjö

Den 10-12 maj 2022 ska Yrkes-SM genomföras i Växjö, Arenastaden. Men redan nu på lördag den 23 oktober kommer yrkesambassadörer att besöka Kungsmad och Teknikum.

Gymnasieskolorna har öppet hus och ambassadörerna kommer att berätta om olika yrkesutbildningar och vara till hjälp för ungdomar som ska göra sitt gymnasieval. Yrkesambassadörerna kan berätta om vad som är det bästa med jobbet, om hur en vanlig arbetsdag kan se ut och om olika karriärvägar inom yrket. Ambassadörerna har tidigare tävlat i Yrkes-SM och även internationellt med Yrkeslandslaget: David Andersson och Fredrik Emanuelsson - grävmaskinister - och Hampus Andersson – golvläggare.

Under Yrkes-SM till våren kommer besökande skolelever ha möjlighet att utforska och upptäcka ännu fler yrken och även se när svenska mästerskapen i yrkesskicklighet avgörs.

Yrkes-SM 2022

Relaterade nyheter

Nya uppdrag kring el, vätgas och vatten

25 november 2021

Politiken i Region Kronobergs ger sin regionala utvecklingsförvaltning utökade uppdrag. Under 2022 ska verksamheten arbeta med frågor som gör samhällets infrastruktur mer robust och säker.

Den digitala veckan – fler kvinnor till IT-branschen

18 november 2021

Årets digitala vecka pågår mellan 15 november – 19 november. Det är en vecka med inspiration och insikt för ökad digitalisering och IT inom Linnéregionen. Varje dag har ett specifikt tema. Den 16 nove...

Att hålla näsan över vattnet eller surfa på vågen?

18 november 2021

Att jobba med utveckling i Kronoberg är både spännande och hoppingivande. Jag får träffa så många fantastiska människor. Entreprenörer och eldsjälar som vill utveckla sitt företag eller sitt samhälle,...

Samverkan för framtidens kalla magneter

17 november 2021

Högteknologiska företag i Kronobergsregionen samverkar med Uppsala universitet och Linnéuniversitetet för att utveckla en mer energisnål supraledande magnet.