Fler nyheter
Foto: Jan-Michael Breider Foto: Jan-Michael Breider

27 april 2020

Ytterligare IVA-platser i bruk i Växjö

Antalet covid-19-patienter med behov av intensivvård har ökat de senaste dagarna. Därför har ytterligare två platser öppnats upp på intensivvårdsavdelningen i Växjö.

Tidigare fanns det tre platser för covid-19-patienter i Växjö, nu finns det fem. I den nya sal som tagits i bruk finns också möjlighet att öppna upp för ytterligare tre-fyra patienter.

Vi är förberedda och tror inte att toppen kommer förrän om ytterligare några veckor, säger Pär Lindgren, chefläkare.

Hur är läget på intensivvårdsavdelningen nu?

Man kan säga att det är mer att göra än vi brukar ha med motsvarande mängd patienter.

På avdelningen arbetar förutom ordinarie personal även läkare från kirurgen och sjuksköterskor samt undersköterskor från operationsavdelningen.

Just nu får sex patienter med covid-19 intensivvård i regionen.

Relaterade nyheter

Nu erbjuds antikroppstester i regionen

3 augusti 2020

Från och med onsdagen den 5 augusti erbjuder Region Kronoberg allmän provtagning för antikroppar mot covid-19. Testet görs för att bekräfta om en person tidigare har haft en covid-19-infektion. Prover...

Lägesrapport från Region Kronoberg 30 juli

30 juli 2020

Endast ett fåtal covid-19-patienter är inlagda på sjukhus, och inga vårdas på IVA. Samtidigt påbörjas nu förberedelserna inför hösten då gymnasieskolor och högskolor börjar bedriva undervisning på pla...

Fortsatt viktigt att följa rekommendationer under sommarresorna

16 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i hela Sverige, och även i Kronobergs län. Men när fler människor reser under semesterperioden finns det risk för regionala och lokala utbrott av covid-19.

Positivt covid-läge i länet

9 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i länet. Andelen positiva prover minskar, liksom antalet personer i behov av vård på sjukhus på grund av covid-19.