Aktiviteter

Verklighetslabbet erbjuder flera olika sorters aktiviteter som ska stimulera länets innovationskraft, både vad det gäller offentlig sektor men även näringsliv, akademi och civilsamhälle. Varmt välkommen att läsa mer om våra olika aktiviteter – tillsammans ger vi varandra nya perspektiv på gamla utmaningar.

Vill du få nya perspektiv på en utmaning, lära dig något nytt, skapa nya kontakter och bygga nya relationer i arbetet? Är du nyfiken på hur andra gör? Då får du inte missa höstens Innovationspraktik 2022!

Praktiken är ett kostnadsfritt erbjudande som i år riktar sig mot medarbetare och ledare inom offentlig sektor samt näringslivet - för att främja lärande över verksamhets- och sektorsgränser.

Det finns två sätt att delta – som praktikvärd, där ni öppnar upp för en praktikant att komma till er, eller som praktikant, där du som medarbetare får chansen att besöka en annan verksamhet.

För mer information se inbjudan, pdf, öppnas i nytt fönster

Viktiga datum:

  • Praktiken äger rum (tre heldagar): tisdag 13 september – torsdag 15 september
  • Uppstartsträff (där praktikant och praktikvärd träffas för planering): 1 september kl. 13–15
  • Avslutande (träff för erfarenhetsutbyte): 6 oktober kl. 13-15
  • Sista anmälningsdag: 20 juni

Anmäl dig redan idag

Jag vill anmäla min verksamhet som praktikvärd

Jag vill anmäla mig som praktikant

Kontakt:

Lone Larsen, utvecklingsledare.

Det här är en e-postadress

Nu finns chansen att visa upp ert arbete i utveckling och innovation mot offentlig sektor – under åtets Innovationsvecka 2022, vecka 40!

Innovationsveckan är en nationell uppmärksamhetsvecka för alla som utvecklar offentlig sektor. Programmet för veckan skapas av aktiviteter från hela landet, där vissa kan vara lokala och andra ha en nationell publik. Under en vecka finns det möjlighet att visa upp och ta del av det innovationsarbete som pågår över hela landet.

Var med och sätt Kronoberg på kartan

På initiativ av Verklighetslabbet lyfts innovationskraft i länet fram. Innovationsveckan i Kronoberg lyfter in aktörer som vill finnas i ett länsgemensamt program och ha tillgång till samverkande dialogforum.

Vem kan vara med?

Alla aktörer som bidrar till att offentlig sektor kan möta framtidens utmaningar är välkomna att arrangera aktiviteter under veckan.

Förra året blev ett lyckat program med 27 aktiviteter, från olika aktörer och ämnesområden i länet, säger Silvia Anderchen, samordnare för Innovationsveckan i Kronoberg.

Läs mer om Innovationsveckan i Kronoberg, pdf, öppnas i nytt fönster

Kontakt:

Silvia Anderchen, innovationsledare.

Det här är en e-postadress

Tjänstedesign är en utvecklingsprocess där man involverar användaren för att se till att de tjänster som tas fram fungerar och uppskattas av dem som verksamheten finns till för. 

Utbildningen är praktiskt och du kommer få testa metoder som är vanliga inom tjänstedesign, så som: djupintervjuer, observationsstudier, användarresa, idégenerering samt prototypframtagning.

Välkommen till en utbildning som ger dig en grundförståelse i processen med tjänstedesign går till samt när och på vilka sätt du kan använda dig av olika metoder.

Inbjudan till grundkurs i tjänstedesign, pdf, öppnas i nytt fönster

När och var?

25-26 augusti 2022 klockan 08.30-17.00.

På Verklighetslabbet i World Trade Center, Växjö.

Vem kan vara med? 

Grundkursen vänder sig till dig som är anställd inom offentlig sektor i Kronobergs län. Inga förkunskaper krävs.

Anmäl dig redan idag

Jag vill anmäla mig till grundkursen

Obs. sista anmälningsdag: 10/08-2022.

Kontakt:

Therese Råberg, verksamhetsstrateg. 

Det här är en e-postadress

Vill du veta mer om tjänstedesign kan vara något för er verksamhet? Vill du kunna stödja dina medarbetare i utvecklingsarbete som ni redan har igång där tjänstedesign är en av principerna? Eller är du bara nyfiken?

Under en halvdag har du chansen att få lära dig grunderna i tjänstedesign och prova på några av de grundläggande verktygen i Innovationsguiden.

Inbjudan till chefsutbildning i tjänstedesign, pdf, öppnas i nytt fönster.

När och var?

15 september 2022 klockan 08.30-12.00.

Digitalt via Teams (länk skickas inför kursstart).

Vem kan vara med?

Utbildningen vänder sig till dig som är chef inom Region Kronoberg. Inga förkunskaper krävs. 

Anmäl dig redan idag

Jag vill anmäla mig till chefsutbildningen i tjänstedesign

Obs. sista anmälningsdag: 02/09-2022.

Kontakt:

Det här är en e-postadress

Senast uppdaterad: 13 april 2022