Ellen vågade

Mycket i livet handlar om att vara modig och välja sin egen väg. Det vet Ellen från Moheda. Snart tar hon studenten från bygg och anläggningsprogrammet på Kungsmadskolan i Växjö. På hennes arm finns påminnelsen: ”Be brave”.

”För mig var det ett modigt beslut att börja gymnasiet på en stor skola i en stor stad. Nu ska jag dessutom tävla som målare på Yrkes-SM. Det är viktigt att våga.”

Ellen har alltid tyckt om att jobba praktiskt och kreativt. Därför kändes det naturligt för henne att välja en yrkesutbildning på gymnasiet.

”Farmor och mina föräldrar har peppat och uppmuntrat mig extra mycket. De har ju sett att jag har byggt och målat ända sedan jag var liten. Jag gillar att till exempel kunna förändra ett rum eller en möbel med färg och nya detaljer. Att kombinera färger och mönster och få fram en ny helhet är det bästa jag vet. Det krävs också en hel del noggrannhet för att bli en bra målare, det egenskapen har jag fått från min farmor.”

Efter studenten väntar två år som lärling på ett företag i Växjö och sedan gesällprov.
”Längre fram vill jag starta en egen målerifirma och själv kunna bestämma vilka uppdrag jag ska jobba med. Det lockar mig att vara fri och ta egna beslut.”

Senast uppdaterad: 5 maj 2022