Jonathan var världsbäst på industrielektronik

I ett vitrinskåp i Alvesta ligger tre medaljer och blänker. De påminner Jonathan om hans resa från el- och energiprogrammet till finalplats som industrielektriker i Yrkes- SM 2004, Yrkes-VM 2005 och Yrkes-EM 2009.

Världsbäst på industrielektronik – det är få som kan stoltsera med den titeln. Men Jonathan kan - och han har stått på vinstpallen tre gånger.

”Jag var bland dom yngsta som tävlade. Jag minns att en av uppgifterna handlade om att bygga upp en hel automationsanläggning. Sedan gav domaren poäng efter hur väl man följt ritningarna, hur anläggningen fungerade och hur den såg ut. Det gick bra för mig! Att bli en del av Yrkeslandslaget och tävla inom sitt yrke har verkligen varit ett äventyr.”

Jonathans karriär efter guldmedaljerna har varit omväxlande. Från att laga och konstruera specialmaskiner inom industrin till att programmera webb och appar på företaget DreamHack och även driva eget företag.

”Med programmering som grund har jag kunnat välja att jobba med väldigt skiftande saker inom olika branscher. Genom DreamHack blir det evenemang över hela världen, senast var jag i Los Angeles och tog med mig både fru och barn. Det går såklart att ha en spännande karriär efter att ha gått ett gymnasialt yrkesprogram, och det är ofta lätt att få jobb. Det är verkligen ett av de bästa argumenten för att gå ett yrkesprogram! Efter skolan kommer du rakt ut på arbetsmarknaden.”

Senast uppdaterad: 5 maj 2022