Lukas satsar på medalj inom IT

”Jag valde ett yrkesprogram på gymnasiet eftersom jag vill börja jobba och tjäna pengar direkt när jag är klar. Men samtidigt har jag valt att läsa in de ämnen jag behöver för att kunna plugga på högskola senare i livet. Jag vill ha kvar den valmöjligheten!”

Orden är Lukas som ska tävla på Yrkes-SM i IT nätverk och systemadministration. Just nu läser han el- och energiprogrammet på Teknikum i Växjö och försöker förbereda sig så gott det går inför Yrkes-SM genom att studera övningar från tidigare tävlingar.

”Jag är för noggrann och måste bli bättre på att inte fastna i detaljerna - men ändå hinna göra allting rätt. Yrkes-SM kommer bli en upplevelse. Jag ser fram emot att känna av stämningen, se alla besökare och olika tävlingar. Det ligger en del press på mig såklart, men samtidigt är det riktigt stort att få vara med.” 

Lukas valde en praktisk gymnasieutbildning för att komma ut i arbete så snart som möjligt efter studenten.
”Jag vill börja jobba och tjäna pengar direkt när jag är klar. Men samtidigt har jag valt att läsa in de ämnen jag behöver för att kunna plugga på högskola  senare i livet. Jag vill helt enkelt ha kvar den valmöjligheten! Drömjobbet är jag inte säker på ännu, men något med IT. Datorer och spel har alltid intresserat mig”.

Senast uppdaterad: 5 maj 2022