Oskar tog guld och startade eget

För snart 10 år tog Oskar från Kosta både SM-guld och VM-brons i elinstallation. Sedan dess har han tagit kliv från montör till tekniker till projektledare. Nu driver han eget företag.

Det finns så många missförstånd kring hur det är att vara yrkesarbetare, som att det är skitigt och lågbetalt. Det där stämmer ju inte! Det finns ett oerhört stort behov av duktiga yrkesarbetare och det går att utvecklas både i sin yrkesroll och som människa. Numera kan jag till exempel sitta en hel dag i möten med beställare från andra länder och ändå känna mig trygg i min kompetens. Men man behöver ha lite driv och vilja framåt!

Oskar tycker att alla som kan ska ta chansen och besöka Yrkes-SM.

Besökarna får uppleva på plats vad olika yrken kan innebära och får se att det finns en lysande framtid i många branscher. För de som är rädda att begränsa sig när de väljer ett praktiskt gymnasieprogram, så går det ju att läsa till ämnen så att man är behörig till högskola också. Man måste inte jobba med det här hela livet om man inte vill, men det finns så många fantastiska möjligheter som yrkesarbetare. Just det hoppas jag att ungdomarna känner när de besöker Yrkes-SM. För branscherna behöver duktigt folk!

Senast uppdaterad: 9 januari 2023