Fler nyheter
Bild från presentation under Almedalen. Från höger i bild står: Ylva Strander (VInnova), Anna Tapio (Finlands bomässor), Eva Haraldsson (BY2030) och till sist Staffan Schartner (Omniplan). Från höger i bild står: Ylva Strander (VInnova), Anna Tapio (Finlands bomässor), Eva Haraldsson (BY2030) och till sist Staffan Schartner (Omniplan).

2 september 2022

Almedalen gav ringar på vattnet – nya nationella och internationella kontakter

4 juli deltog Region Kronoberg, genom projektet och samhällsutvecklingsmässan BY2030, på Almedalen i Visby. Med sig hem fick projektet flera nya nationella och internationella kontakter – ”det finns ett stort intresse för vårt projekt, vi är i framkant och helt rätt i tiden”.

BY2030 fanns med i Smart Housing Smålands heldagsevent och projektets programpunkt handlade om hur bomässor bidrar till omställning till vackra, hållbara och inkluderande boende- och livsmiljöer. Något som många, såväl regioner som länder, ser ett stort behov av att arbeta med.

Det blev tydligt att vi i Kronoberg ligger i framkant och är en förebild för många andra regioner, säger Eva Haraldsson, projektledare för BY2030.

BY2030 är en samhällsutvecklingsmässa som handlar om att hantera Kronobergs lokala utmaningar genom att utforska och utnyttja framtidens hållbara möjligheter och länets landsbygdspotential. För att samla kunskap, erfarenhet och knyta kontakter tog projektet chansen att delta under vad som kan kallas världens största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor Almedalen.

Under dagarna på Almedalen märktes det att ett fönster håller på att öppnas, att mångas blickar har börjat vändas mot landsbygden för att hitta fler hållbara livsmiljöer, säger Eva och fortsätter:

Det blev tydligt att det finns ett stort intresse för projekt likt vårat, vi är i framkant och helt rätt i tiden. Och med oss hem har vi många nya tankar, förslag och framförallt kontakter som kommer följa med oss i projektets framtid.

Se seminariet i efterhand, youtube, öppnas i nytt fönster.

Se alla åtta seminarium från Smart housing Smålands heldag, youtube, öppnas i nytt fönster.

Tillbaka till BY2030

Relaterade nyheter

Save the date: Konferensen Byar som bygger! den 15 november

16 september 2022

Skriv in det i kalendern redan nu: Den 15 november är du välkommen till konferensen BY2030: Byar som bygger! som vi genomför tillsammans med Chalmers och Föreningen för byggemenskaper. Konferensens te...

Inspirationsdag 6 september - cirkulärt byggande på LNU

31 augusti 2022

Bygg och fastighetssektorn står för en stor del av växtgasutsläppen. För att inspirera människor till en omställning inom sektorn bjuder Linnéuniversitetet (LNU) in till en heldag inom cirkulärt bygga...

BY2030 till Almedalsveckan – lyfter livsmiljöer utanför städer

1 juli 2022

4 juli deltar Region Kronoberg, genom projektet och samhällsutvecklingsmässan BY2030, på Almedalen i Visby. Projektet kommer att finnas med i Smart Housing Smålands heldagsevent, under programpunkten...

Klartecken för Bymässa 2030

12 oktober 2021

Region Kronoberg har beslutat att starta ett arbete kring Bymässa 2030 (numera BY2030). Det innebär att regionen tar en ledande och samordnande roll i att driva samhällsutvecklingsmässan så att den bl...