Fler nyheter
Till höger är ett porträtt av Eva Haraldsson, projektledare för BY2030. Till höger är en illustrationsbild av vad projektet kan vara, ett nedlagt bruk som fått nytt liv genom illustrerande människor. Porträtt (till vänster) av Eva Haraldsson, projektledare för BY2030. Illustrationsbild (till höger) designad av Nathalie Kerst.

1 juli 2022

BY2030 till Almedalsveckan – lyfter livsmiljöer utanför städer

4 juli deltar Region Kronoberg, genom projektet och samhällsutvecklingsmässan BY2030, på Almedalen i Visby. Projektet kommer att finnas med i Smart Housing Smålands heldagsevent, under programpunkten för frågor kring New European Bauhaus - hållbara, vackra och inkluderande livsmiljöer.

BY2030 är en samhällsutvecklingsmässa som handlar om att hantera Kronobergs lokala utmaningar genom att utforska och utnyttja framtidens hållbara möjligheter och länets landsbygdspotential. Nu tar projektet plats på vad som kallas för världens största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor:

Det känns jätteroligt att få vara med i ett så stort nationellt forum och berätta om just vårt projekt, säger Eva Haraldsson, projektledare för BY2030 på Region Kronoberg.

BY2030 kommer delta i programpunkten ”Hur bidrar bomässor till omställning till vackra, hållbara och inkluderande boende och livsmiljöer?”.

Det är ett bra tillfälle som kan ge projektet ringar på vattnet och sprida vår syn på hur man kan utveckla den byggda miljön utanför städerna, säger Eva Haraldsson.

BY2030 tar plats i nationell samhällsbilaga

Utöver att visa upp projektet under Almedalsveckan kommer det även att lyftas i en samhällsbilaga om stadsutveckling via Dagens Nyheter. Annonseringen sker digitalt och i den tryckta tidningen under sommaren 2022.

Intresset för projektet finns både från nationellt och internationellt håll. Genom att lyfta våra frågor i olika forum kan initiativtagare och samarbetspartners få information om att det är i Kronoberg det händer. Samtidigt kan vi få ett bredare kontaktnät för kunskaps- och erfarenhetsinhämtning, säger Eva Haraldsson.

Läs mer om heldagseventet och hitta länkar till digitala sändningar, öppnas i nytt fönster

Läs mer om projektet BY2030

Kontakt

Eva Haraldsson, projektledare BY2030

eva.haraldsson@kronoberg.se

Telefon: 0470-52 39 48, 0790-67 54 81

Tillbaka till BY2030

Relaterade nyheter

Save the date: Konferensen Byar som bygger! den 15 november

16 september 2022

Skriv in det i kalendern redan nu: Den 15 november är du välkommen till konferensen BY2030: Byar som bygger! som vi genomför tillsammans med Chalmers och Föreningen för byggemenskaper. Konferensens te...

Almedalen gav ringar på vattnet – nya nationella och internationella kontakter

2 september 2022

4 juli deltog Region Kronoberg, genom projektet och samhällsutvecklingsmässan BY2030, på Almedalen i Visby. Med sig hem fick projektet flera nya nationella och internationella kontakter – ”det finns e...

Inspirationsdag 6 september - cirkulärt byggande på LNU

31 augusti 2022

Bygg och fastighetssektorn står för en stor del av växtgasutsläppen. För att inspirera människor till en omställning inom sektorn bjuder Linnéuniversitetet (LNU) in till en heldag inom cirkulärt bygga...

Klartecken för Bymässa 2030

12 oktober 2021

Region Kronoberg har beslutat att starta ett arbete kring Bymässa 2030 (numera BY2030). Det innebär att regionen tar en ledande och samordnande roll i att driva samhällsutvecklingsmässan så att den bl...