Lånevillkor för studerande som inte är anställda i Region Kronoberg

Lånekort

Det är gratis att låna. Du behöver inget lånekort utan lånar mot uppvisande av din legitimation.

Med hänvisning till Dataskyddsförordningen, GDPR, samtycker du som låntagare på Hälsobiblioteket till behandling av lämnade uppgifter. Med behandling avses insamling, registrering, lagring, bearbetning, utlämnande eller samkörning av register. Samtliga uppgifter behandlas med fullständig sekretess.

Lånetid

Lånetiden på böcker är en vecka. Du kan låna om max tolv gånger. Om det är kö på boken kan du inte låna om den.

Reservation

Du kan reservera allt material. Med hjälp av ett användarnamn och en pinkod kan du själv reservera i vår bibliotekskatalog. Anställda i Region Kronoberg har alltid företräde i reservationskön.
Observera att det inte är tillåtet att reservera en titel som redan är utlånad till dig.

Fjärrlån

Du är välkommen att låna av Hälsobibliotekets eget material, men när det gäller fjärrlån så hänvisar vi till ditt lärosäte.

Återlämning

Du kan lämna tillbaka dina lån på något av våra bibliotek eller i bokinkasten utanför respektive entrédörr.

Kopior

Det kostar 2 kr per sida att kopiera eller att skriva ut.

Förlorade medier

Om du inte lämnar tillbaka det du har lånat skickas krav ut. Därefter skickas en räkning om materialet fortfarande inte är återlämnat.

Observera att studerande som inte är anställda inom Region Kronoberg spärras som låntagare hos oss i tre månader om lånen inte lämnas tillbaka i tid.

Förlorade eller förstörda böcker och andra medier ersätts med inköpspriset, men lägst enligt följande:

Bok: 250 kr
Mp3: 250 kr