16 september 2021

Förbättrad tillgång på Soluvit

För närvarande är det begränsad tillgång till Soluvit (blandning av vattenlösliga vitaminer vid parenteral nutrition).

Uppdaterad 210916

För närvarande har vi god tillgång av Soluvit på sjukhusen i Kronoberg och ser inte att det bör bli akut brist under överskådlig tid.

Tillgången till Soluvit är begränsad under en längre period, preliminärt fram till våren 2022. Under restnoteringsperioden kommer registrerat läkemedel att prioriteras till patienter i öppenvården. För sjukhusens behov finns motsvarande licensläkemedel (österrikiskt Soluvit) tillgängligt, regionlicens är beviljad.

Vid frågor kontakta Läkemedelsenheten, tel 7990.