9 juni 2021

Brist på Waran

Waran (warfarin) tablett 2,5 mg är restnoterat till slutet av juni och lagret på apotek är nu kraftigt begränsat.

Warfarin Orion finns fortfarande tillgängligt, men detta läkemedel är inte direkt utbytbart mot Waran på apotek utan kontakt med förskrivare krävs.

Eftersom det finns viss osäkerhet i hur tillgängligheten ser ut på Warfarin Orion när efterfrågan ökar, rekommenderas att nyförskrivning av Warfarin Orion som ersättning till Waran görs på maximalt en månads förbrukning.

Apotek rekommenderas också att endast expediera för en månads förbrukning till dess att situationen stabiliseras.

Waran beräknas åter finnas tillgängligt omkring den 21 juni.