Fler nyheter

26 januari 2021

Cosmic uppgradering till R82.07 planeras till vecka 11, 19/3

Mellan fredag den 19/3 22:00 och lördag den 20/3 05:00 planeras driftstopp i Cosmic och Nova för uppgradering till version R8.2.07. Uppgraderingen innehåller nyheter i framförallt Läkemedelsmodulen och Nova.

Flera av de andra stora nyheterna (Att göra patient, nyheter i Enhetsöversikten och det gemensamma beställningsfönstret) som ingår i leveransen kommer inte att driftsättas i samband med uppgraderingen. Funktionaliteten kommer istället först införas på en pilotenhet, för att därefter breddinföras successivt under 2021.

Förändringen av innehållet leder till att vi inte kommer tillhanda hålla några lärarledda utbildningsinsatser. Istället kommer vi på vårdgivarwebben under vecka 5 publicera skriftligt utbildningsmaterial. Samtliga superanvändare kommer även få materialet skickat till sig via mail.

Beräknad tid för att ta del av utbildningsmaterial samt Cambio e-learning är ca 3 timmar för superanvändare och ca 1 timme för övriga användare.

Efter uppgraderingen kommer dikteringen inte att fungera på datorer som har Windows 7. Det kommer inte gå att skapa, lyssna på eller skriva diktat.

Användare som nyttjar dikteringen i Cosmic och som har datorer med Windows 7 bör snarast kontakta IT-supporten via nedan länk för att få datorn uppgraderad till Windows 10.

IT-portalen - Diktiering slutar fungera (öppnas i nytt fönster)

 

Mer information om uppdateringen finns på Vårdgivarwebben:

Cosmic och nationella vårdtjänster (öppnas i nytt fönster)

Relaterade nyheter

Felaktiga registreringar av Covid-19 vaccinationer

7 april 2021

Dagligen körs det rapporter för pandemivaccinationerna, dessa skickas till Nationella vaccinationsregistret. I dessa listor kan vi även läsa ut om det gjorts felaktiga registreringar, exv. dubbletter...

Övergång till sommartid i Cambio Cosmics läkemedelsmodul

23 mars 2021

Natten mellan lördag den 27 och söndag den 28 mars ställer vi om klockan till sommartid.

Uppgradering av Cosmic vecka 11 flyttas fram

10 mars 2021

Den planerade uppgraderingen av Cosmic fredagen den 19/3 flyttas fram till vecka 18.

Robotstöd som underlättar vaccinarbetet

25 februari 2021

Nu finns ett automatiserat robotstöd i Cosmic som registrerar vaccineringen mot covid-19. Roboten har redan testats som pilot vid personalvaccineringen, med mycket uppskattat resultat – då det ger ett...