11 maj 2022

Flödet för ändringremisser från Cosmic till Röntgen, Klinisk Fysiologi och Mammografi upphör

Röntgen, Klinisk Fysiologi och Mammografi kommer att införa nytt IT stöd under september månad. I samband med detta kommer flödet för att skicka ändringremisser upphöra. Därför kommer flödet för ändringremisser att tas bort i samband med Cosmic uppgraderingen v 20 den 20–21 maj.

Detta innebär följande när man önskar ändra en remiss:

• Vid ändring av en remiss skall den felaktiga makuleras och en ny remiss skrivas. Ändra inga stavfel om det inte är viktigt ur medicinsk synpunkt.
  • Gäller ändringen ett byte av undersökning som medför ändring av utförande enhet, ska remissen makuleras och en ny remiss ska skrivas.
  • Vid påskyndning av undersökning som inte är bokad, makulera remissen och skickas en ny remiss.
  • Är undersökningen bokad skicka en ny remiss och skriv att det är en komplettering av tidigare skickad remiss.

Vid frågor kontakta RIS/PACS support tel: 7499