22 februari 2021

Ny receptblankett införs – beställ hem nu

Under våren kommer en ny receptblankett som ersätter de båda tidigare receptblanketterna för vanliga läkemedel och för särskilda läkemedel att tas i bruk. Detta gäller både för de receptblanketter som används om recept förskrivs men även receptblanketter som används vid utskrift i skrivare från Cambio Cosmic. Även om vi idag går mot elektronisk förskrivning som huvudregel finns det undantagsfall när manuellt skrivna recept ändå kan behövas, till exempel vid driftstopp.

När sker förändringen?

De nuvarande receptblanketterna kan användas längst till och med 30 april 2021, men de utskrifter som sker från Cambio Cosmic kommer att kräva den nya blanketten fr o m 2021-04-13. Den nya receptblanketten behöver därför beställas hem omgående  på grund av en leveranstid på upp till 10 arbetsdagar.

Mer information och beställning av ny receptblankett, öppnas i nytt fönster