Fler nyheter

12 juni 2020

Planerad uppgradering av Cosmic vecka 42

I oktober är det dags för en uppgradering av Cambio Cosmic, som innebär förbättrad funktionalitet inom flera olika områden. Inför uppgraderingen är det viktigt att superanvändarna tar del av ett utbildningsmaterial, och sedan förmedlar den viktigaste informationen till sina kollegor. Alla användare behöver också ha tid avsatt för att gå igenom e-learningmaterial om de nya funktionerna.

Den nya versionen av Cosmic innehåller förbättrad funktionalitet inom till exempel Link, Läkemedel, Nova läkemedel och Resursplanering. Cambio har även gjort en förändring av gränssnittet, vilket innebär att Cosmic får ett nytt utseende med nya färger. I versionen finns också ett förbättrat ifyllnadsstöd för vissa intyg i Webcert.

Uppgraderingen kommer att kräva ett driftstopp av Cosmic produktion, men just nu har vi ingen information om när eller hur långt stopp som krävs. Mer information om tid och datum för stoppet kommer under vecka 36, berättar Åsa Wikingsson på VIS.

Det är viktigt att Cosmic superanvändare tar del av utbildningsmaterial i form av en PowerPoint som under vecka 36 läggs ut på vårdgivarwebben.

De delar av materialet som respektive superanvändare anser är viktigt för just sin arbetsplats ska de sedan presentera för sina kollegor, till exempel på ett APT, säger Åsa Wikingsson.

Alla Cosmic-användare behöver få tid avsatt för att titta på aktuella e-learningfilmer och utbildningsmaterial utifrån sitt arbetsområde/profession för att få rätt kunskap om de aktuella nyheter och förändringar som versionen innehåller. Detta beräknas ta max 30 minuter per användare. Filmerna publiceras på e-learningens förstasida, som enklast nås genom uthopp från Cosmic.

Läs mer om superanvändarens roll

Relaterade nyheter

Cosmicuppgradering fredag 15 maj kl. 22.00

14 maj 2020

Den 15 maj kl. 22 till den 16 maj kl. 02.30 är det driftavbrott i Cosmic för uppdatering. Arbeta enligt de reservrutiner som finns under uppdateringen.

Problem med svar till Cosmic

14 maj 2020

Vi har för tillfället problem med våra svar till Cosmic. Detta innebär att det ibland går svar till Cosmic som är utan innehåll, endast rubrik och undersökningsdatum.

Problem med svar till Cosmic

4 maj 2020

Vi har för tillfället problem med våra svar till Cosmic. Detta innebär att det ibland går svar till Cosmic som är utan innehåll, endast rubrik och undersökningsdatum.

Ny dag för Cosmicuppgradering vecka 11

5 februari 2020

Dagen för uppgraderingen av Cosmic är ändrad. Istället för torsdag kväll kommer uppgraderingen att starta kl 22.00 fredagen den 13 mars. Driftavbrottet beräknas pågå mellan 22.00-04.00.