Fler nyheter

18 mars 2021

Uppdaterad information om Astra Zeneca-stoppet

Folkhälsomyndigheten har nu publicerat en sida med samlad information till sjukvården med anledning av uppehållet i användningen av Astra Zenecas vaccin.

Sidan innehåller de rekommendationer som gäller för personer som vaccinerats inom två veckor, att kontakta sjukvården om ett antal listade tecken på trombocytopeni och/eller trombos uppkommer. Sjukvården rekommenderas vara frikostig med utredning vid klinisk misstanke om medicinskt tillstånd som kan ha samband med vaccination med Astra Zeneca.

Folkhälsomyndigheten förtydligar också vad som gäller kring dos 2 för personer som fått dos 1. Eftersom EMA:s utredning bedöms vara klar inom några dagar så väntar man med ett beslut i frågan. Dos 2 kan skjutas upp under den korta tidsperiod som förväntas tills besked finns från EMA.

Information till sjukvården med anledning av uppehåll i användningen av Covid-19 vaccine Astra Zeneca

Information till dig som de senaste 14 dagarna vaccinerats med Astra Zenecas vaccin mot covid-19

Relaterade nyheter

Nya besked till personer under 65 som har fått Astra dos 1

22 april 2021

Folkhälsomyndigheten har beslutat att personer som är 64 år och yngre som fått en dos av Astra Zenecas vaccin ska bli erbjudna en dos mRNA-vaccin (Pfizer eller Moderna) istället för fortsatt vaccineri...

Nytt självhjälpsprogram för oro vid covid-19

30 mars 2021

Coronapandemin och covid-19 skapar oro och rädsla hos många människor, vilket kan påverka vardagen. Nu finns ett självhjälpsprogram i Stöd- och behandlingsportalen på nätet som hjälp.

Vaccinering med Astra Zenecas vaccin pausas

16 mars 2021

Folkhälsomyndigheten har beslutat om ett uppehåll i användningen av Astra Zenecas vaccin mot covid-19. Beslutet är en försiktighetsåtgärd.

Så ska eventuella ”vaccin-slattar” hanteras

1 mars 2021

I media har det rapporterats om situationer där chefer fått de sista doserna så att man inte behöver kasta vaccin. För att inte hamna i den situationen har Region Kronoberg tagit fram en rutin så att...