Behandling och priser

Vad ditt besök hos tandläkaren eller tandhygienisten kostar beror på hur omfattande behandling du behöver.

Oftast gör du en undersökning först och baserat på dina behov och vad undersökningen visar kan fler åtgärder som fler röntgenbilder, mer omfattande förebyggande åtgärder eller noggrannare undersökning av ett specifikt besvär tillkomma. Det är därför svårt att på förhand ange exakt vad ditt besök kommer att kosta.

För barn och ungdomar är besöket gratis till och med det år de fyller 23 år.

I prislistan kan du se vad olika åtgärder kostar.

Prislista för allmän- och specialisttandvård, pdf, öppnas i nytt fönster

Hos folktandvården kan du få tandvård till fast pris (frisktandvård), där du utifrån din tandhälsa betalar en avgift varje månad. Du blir kallad till oss regelbundet och de flesta åtgärder, såsom akutbesök och rotfyllning, ingår.

Läs mer om frisktandvård

Alla från 24 år och uppåt omfattas av ett statligt tandvårdsstöd. Det statliga tandvårdsstödet består av två delar:

  • Allmänt tandvårdsbidrag
  • Högkostnadsskydd för tandvård

Tandvård när man är över 23 år, 1177.se, öppnas i nytt fönster

Tandvårdsstöd på Försäkringskassan, öppnas i nytt fönster

Om man har en sjukdom som påverkar tänderna och gör att man har behov av förebyggande tandvård kan man ha rätt till särskilt tandvårdsbidrag. Läs mer om vilka sjukdomar det gäller och hur man gör för att få särskilt tandvårdsbidrag på 1177 Vårdguiden. 

Särskilt tandvårdsbidrag på 1177.se, öppnas i nytt fönster

Under helger tillkommer ett extra helgjourtillägg på den akuta undersökningen eller behandlingen av dina tänder. Helgjourtillägget är mellan 200 och 1200 kronor.

Du betalar med kort i samband med varje besök hos våra kliniker. Om du inte har möjlighet att betala med kort får du en faktura hemskickad med posten. Betalningsvillkoret för faktura är 30 dagar. Om du har frisktandvårdsabonnemang betalar du inget vid besöket.

Senast uppdaterad: 17 maj 2022