Om webbplatsen

Målet är att vår webbplats ska vara användarvänlig och tillgänglig för alla. Webbplatsen är uppbyggd efter sökbeteenden, inte i första hand efter hur organisationen ser ut.

På vår webbplats ska du lätt kunna hitta den information du söker om Region Kronoberg. All information och alla e-tjänster som rör hälsa och vård finns på 1177.se.

1177.se , öppnas i nytt fönster

För vårdgivare och andra samarbetspartner finns information på Vårdgivarwebben. Du kommer dit genom att klicka på pilen i det grå fältet "Region Kronobergs webbplatser" eller via länken här:

Vårdgivarwebben www.regionkronoberg.se/vardgivare

Responsiv design

Vi har byggt vår webbplats så att den anpassar sig efter hur stor skärm du som besökare har. Det innebär att den fungerar lika bra på en läsplatta, mobiltelefon eller dator.

PDF-filer 

För att kunna öppna de dokument som är sparade i PDF-format behövs programmet Adobe Reader. Det finns att hämta gratis på Adobes webbplats. 

Ladda ner Adobe Reader, öppnas i nytt fönster

Tyck till

Har du förslag på hur vi kan förbättra vår webbplats? Lämna dina synpunkter i formuläret Kontakta webbredaktionen nedan.

Anpassa webbplatsens utseende

Du kan ändra textstorleken på webbplatsen genom ändra inställningarna i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare gör du det genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra hjulet på din datormus.

Snabbkommandon

Om du inte har eller kan använda mus, utan navigerar med hjälp av ditt tangentbord, så kan du ha stor nytta av våra snabbkommandon. I Internet Explorer, Google Chrome och Opera trycker du: Alt+siffra. I Mozilla Firefox trycker du: Alt+Shift+siffra.

0 - Om webbplatsen 
1 - Startsidan
2 - Nyheter
3 - Webbkarta
4 - Sök
7 - Kontakt
S - Hoppa över navigeringen och gå direkt till textinnehållet

Tillgänglighetsredogörelse

Tillgänglighetsredogörelse för regionkronoberg.se

En kaka (cookie) är en textfil som vid uppkoppling mot en webbplats sparas på och vid senare besök, hämtas från, besökarens dator eller datorliknande enheter till exempel mobiltelefoner. Kakan sparas i anslutning till de filer som används av datorns webbläsare eller motsvarande program. 

Mer information om hur vi använder kakor (cookies)

Senast uppdaterad: 4 april 2022