Specialisttandvård

Vi erbjuder modern specialisttandvård, baserad på vetenskap och beprövad erfarenhet. Hos oss står klinisk verksamhet kring patienten i fokus. Utbildning av våra odontologiska och medicinska kollegor är en annan viktig uppgift. Vi medverkar även i regionala och nationella forskningsprojekt.

År 2020 tog Specialisttandvården mot cirka 29 000 patientbesök fördelade på nästan 6 800 remisser. 

Vi har specialister inom samtliga specialistområden. 

Behandling hos oss

Specialisttandvård i Kronoberg bedrivs på tre olika ställen. På Klostergatan i Växjö samt på sjukhusen i Växjö och Ljungby. För att få behandling krävs oftast en remiss från sjukvården eller allmäntandvården.

Bra att veta inför ditt besök

Det är viktigt att du kommer på din tid så att du kan få den hjälp du behöver. Om du uteblir från ditt besök eller avbokar efter klockan 16 dagen innan din bokade tid får du betala en avgift enligt gällande tandvårdstaxa.

Du har rätt till tolk om du behöver det. Meddela oss i god tid före ditt besök.

Du kan åka gratis med alla bussar i länet till ditt besök. Visa kallelsen för bussföraren. Det gäller även om du har fått en SMS-kallelse. Vid resa från tandvården kan du visa ditt besökskvitto för att åka gratis hem.

Kostnad

Vad ditt besök kostar beror på vilken behandling du behöver. Behandlingen ingår vanligtvis inte i högkostnadsskyddet för sjukvården. Du debiteras enligt regionens tandvårdstaxa eller enligt det särskilda tandvårdsstödet N-, F- och S-tandvård. Tandvård är gratis upp till 23 år.

Se vår prislista, pdf, öppnas i nytt fönster

Jobba hos oss

Se våra lediga tjänster

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss och vill göra ett studiebesök? Kontakta Lisen för mer information.

Lisen Blomdahl

HR-ansvarig

Senast uppdaterad: 30 mars 2022