Videobesök med tandläkaren

Nu kan du träffa Folktandvårdens tandläkare direkt i din mobil. Via ett videomöte får du individuella och kvalificerade råd om dina tänder samt vägledning vid tandvärk eller andra besvär i munnen.

Vi på Folktandvården i Region Kronoberg deltar i ett Regiongemensamt projekt tillsammans med Primärvården och Psykiatin där vi kan träffa dig direkt i din mobil. Det är ett enkelt, tryggt och säkert alternativ till besök på klinik, även för dig som tillhör någon riskgrupp.

För vilka besvär kan jag boka ett digitalt vårdmöte?

Du är välkommen att boka ett digitalt vårdmöte med våra tandläkare för olika besvär i munnen, det kan handla om tandvärk, blåsor och sår i munnen eller exempelvis problem med dina visdomständer. Det kan också gälla frågor om ditt barns tänder, så som lösa mjölktänder, olycksfall, tänder som växer dubbelt eller rådgivning om tandborstning.

Vem kan boka ett digitalt vårdmöte?

Alla invånare i regionen är välkomna att använda tjänsten, har du varit hos oss tidigare har vi tillgång till din journal och kan ge dig mer individuella råd.

Ett digitalt vårdmöte med en tandläkare är också ett bra alternativ för dig som är över 70 år eller tillhör någon annan riskgrupp som inte kan eller vill besöka oss under pågående covid-19-pandemi.

Hur bokar jag ett digitalt vårdmöte?

Du bokar ditt digitala vårdmöte med Folktandvården i appen Min vård Kronoberg som är gratis och finns att ladda ner via App Store eller Google Play. Där loggar du säkert in med ditt bank-ID och väljer en tid som passar dig. Du kan också agera som ombud för dina barn eller släktingar. Det är även i appen som du hanterar din eventuella ombokning eller avbokning av ett digitalt vårdmöte.

Ladda ner Min vård Kronoberg och boka ett digitalt tandläkarbesök, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad: 23 mars 2021