4 juni 2021

Nyhetsbrev juni från medicinska kommittén/läkemedelskommittén

Läkemedelsnotiser och annan information för hälso- och sjukvårdspersonal.

Ur innehållet:

• SGLT2-hämmare – gör uppehåll vid risk för uttorkning
  • Sommar, sol och risk för vätskebrist – tänk på läkemedelsbehandlingen
  • Hur uppdaterar du läkemedelslistan i Cosmic när patienten inte tar ett viktigt läkemedel som är ordinerat?
  • Ny text om behandling av rinosinuit – Strama-appen uppdaterad och särtryck finns
  • Läkemedelsnotiser
    • Läkemedel som avregistreras: Deltison, Mindiab
    • Restnoterade läkemedel: Waran, Lestid, Questran, Suscard, Kalcipos-D, Inolaxol, Beviplex Forte, Beviplex Comp, Stesolid Novum (inj)