En kvinna i sjukvårdskläder står vid en vagn med en dator på i en sjukhuskorridor.

Lina Törnqvist, sjuksköterska

Lina Törnqvist är sjuksköterska på medicinavdelning 3 på Centrallasarettet Växjö.

Jag har ett väldigt omväxlande arbete, där jag får vara kreativ och flexibel. Man tror att man har en plan för dagen, men det blir aldrig som man tänkt sig – det är lite av charmen med jobbet.

Arbetsgivaren har betalat en vidareutbildning för mig, så att jag kunnat specialisera mig som diabetessjuksköterska. Det är ett jätteroligt område och visar att min arbetsgivare satsar på mig. Jag känner att jag är behövd, att de vill ha mig här.

Tempot är högt, och arbetet är tungt ibland. Men det är en trygg arbetsplats och vi har en mycket positiv stämning på avdelningen. Jag har jättetrevliga kollegor och en fin arbetsmiljö. Här finns inga hierarkier, ingen försöker göra sig märkvärdig. Vi jobbar ihop, oavsett yrke.

Det roligaste med mitt jobb är alla människomöten, det är givande, roligt, sorgligt och stärkande. I och med att vi som arbetsgrupp är med varandra i de mest konstiga situationer i vårt arbete så blir arbetsgruppen väldigt stark. Det är roligt, och man kan kommer verkligen nära varandra.

"Har man idéer tas det emot positivt här. Det finns en anda av att vilja utveckla och förbättra det vi gör."

Senast uppdaterad: 2 november 2016