Goldberg Variations - ternary patterns for insomnia Foto_Hugh Carswell Goldberg Variations - ternary patterns for insomnia Foto_Hugh Carswell

Kultur och skapande

Region Kronobergs kulturpolitiska vision är att Kronoberg ska erbjuda ett kulturliv med bredd och spets. Med spets menas konstnärlig förnyelse och fortsatt utveckling av Kronobergs unika styrkeområden. Bredd innebär att garantera en stabil kulturell infrastruktur som är angelägen, tillgänglig och inkluderande.

I Kronoberg ska det finnas goda möjligheter för invånaren och besökaren att ta del av, och själv utöva, kultur. Det ska också finnas utrymme för det professionella och det egna skapandet att mötas. Nya initiativ, det oväntade och okonventionella, ska värnas och digitaliseringens möjligheter ska tas tillvara i utvecklingen.

De nationella kulturpolitiska målen utgör en grund för Region Kronobergs kulturpolitiska vision. Det handlar om att kulturen ska vara en dynamisk, utmanande och obunden kraft med yttrandefriheten som grund. Alla ska ha möjlighet att delta i kulturlivet. Kreativitet, mångfald och konstnärlig kvalitet ska prägla samhällets utveckling.

Nyheter

500 000 kronor i omställningsstöd till regionala kulturorganisationer

20 juni 2020

Region Kronobergs kulturnämnd har beslutat att avsätta 500 000 kronor i omställningsstöd till regionala kulturorganisationer med anledning av Covid-19.

Koll på konsten i Region Kronoberg – nu hävs inköpsstoppet

17 juni 2020

Region Kronoberg har nu bra kontroll på sina konstverk. Det visar en nyligen avslutad inventering av konstsamlingen. Eftersom att arbetet nu är genomfört häver kulturnämnden inköpsstoppet.

De får Region Kronobergs kulturstipendier 2020

15 juni 2020

Region Kronoberg delar årligen ut kulturstipendier för att uppmärksamma framstående kulturarbetare i länet. 2020 års kulturstipendier tilldelas Petra Lindholm, Peter Bryngelsson, Vendela Brännborn, Jo...

Musica Vitae spelade för vården

15 juni 2020

Om inte publiken kan komma till oss så får vi komma till publiken. Så resonerade Musica Vitae och gjorde en miniturné i vården. Både Ljungby lasarett och Centrallasarettet i Växjö fick besök.

Kontakt

Emelie Johansson

Regional utvecklingssamordnare kultur

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470583058

Jessica Linde

Regional utvecklingssamordnare kultur

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470583056
Lotta Nydahl Frånberg

Lotta Nydahl Frånberg

Regional utvecklingssamordnare kultur

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470583002

Senast uppdaterad: 25 april 2019