Kontakta oss

Växeltelefon: 0470-58 80 00

Besöksadress: Nygatan 20, Växjö

Besökstider: måndag till torsdag 7:45 - 16:30, fredagar 7:45 - 15:30

Postadress: Region Kronoberg, 351 88 Växjö

Organisationsnummer: 232100-0065

Fakturaadress: PEPPOL-ID: 0007:232100006
Mer information om att skicka faktura

Fax: 0470-58 85 30

Om du har en funktionsnedsättning eller är i behov av stöd eller hjälp i telefonsamtal kan du ringa till oss med hjälp av Post och telestyrelsens (PTS) kostnadsfria samtalsförmedlande tjänster Texttelefoni.se, Teletal eller Bildtelefoni.net

Kontakta oss via Teletal

Teletal är en samtalsförmedlande tjänst för alla som behöver hjälp och stöd vid telefonsamtal. De samtalande parterna har direktkontakt med varandra och en samtalstolk ger stöd vid behov, till exempel att med komma rätt i växeln, tolka otydligt tal och svåra ord i samtalet, ge minnesstöd eller att anteckna vad som sägs. Teletal tolkar endast på svenska och tjänsten är kostnadsfri.

Telefon: 020-22 11 44

Teletal.se, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss via Texttelefoni

Texttelefoni.se förmedlar samtal på svenska mellan text och tal, och på engelska mellan text och tal. Tjänsten möjliggör för personer som kommunicerar via text och personer som använder tal att ringa till varandra. Tjänsten passar även hörselskadade som gärna pratar själva och hörande som har talsvårigheter. Texttelefoni.se har öppet dygnet runt, året runt och är kostnadsfri.

SIP: texttelefon@texttelefoni.se

Analog texttelefon: 020-600 600

Telefon: 020-600 650

Det går också bra att använda tjänsten via webbappen som nås via tjänstens hemsida eller mobilappen som finns tillgänglig på Google Play och App Store.

Texttelefoni.se, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss via Bildtelefoni

Tjänsten Bildtelefoni.net möjliggör för personer som använder svenskt teckenspråk och personer som använder svenskt tal att ringa till varandra. Dessutom kan två eller flera personer som befinner sig på samma plats få samtal distanstolkade. Tjänsten är kostnadsfri och öppen dygnet runt.

SIP: tolk@tolk.sip.nu

Telefon: 020-28 00 20

Bildtelefoni.net, öppnas i nytt fönster

Allmän fråga till Region Kronoberg

Bra att veta innan du skickar in din fråga

Av hänsyn till patientsäkerheten kan vi inte ge medicinsk rådgivning eller besvara frågor som rör din hälsa via detta formulär. Du kan istället kontakta vården på ett säkert sätt genom att logga in i våra e-tjänster på 1177.se. Du kan även ringa till mottagningen. Kontaktuppgifter till alla mottagningar och vårdenheter hittar du på 1177.se.

Hitta vård, 1177.se, öppnas i nytt fönster

I princip all post och e-post till Region Kronoberg blir en allmän handling. Det innebär bland annat att allmänheten och media har rätt att ta del av innehållet i ditt meddelande, om det inte finns skäl för sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. 

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).

Mer information om dataskyddsförordningen (GDPR)

Senast uppdaterad: 30 maj 2022