Medicinsk sekreterare – ett skräddarsytt arbete om man gillar människor och språk

Karolina Heiskanen uppskattar sitt jobb som medicinsk sekreterare för att det är varierande, för att hon utvecklas och lär sig nya saker hela tiden och för att hon får ge god service till patienterna.

– Jag har alltid varit intresserad av människor och språk och letade efter ett administrativt yrke, så medicinsk sekreterare kändes skräddarsytt!

Karolina Heiskanen jobbar idag som medicinsk sekreterare inom vuxenpsykiatrin. Där gjorde hon sin andra praktikperiod (LIA, Lärande i arbete) under utbildningen, och trivdes direkt.

Jag kände ganska omgående att det var rätt plats för mig. Arbetsuppgifterna är mycket omväxlande, med bland annat diktatskrivning, remisshantering, Tele-Q, att kalla och omboka patienter samt lite receptionsjobb – alla dagar är olika. Dessutom är vi en väldigt bra arbetsgrupp med mycket humor och högt i tak, och där jag från första dagen känt stöttning och uppmuntran.

Utbildningen på yrkeshögskolan uppfattade Karolina som grundlig och omfattande, och hon tycker att det var positivt att fläta samman studier med praktik. Direkt efter examen fick hon jobb, och trivs utmärkt.

En av de bästa sakerna med jobbet är att dagarna alltid varierar, ingen arbetsuppgift blir monoton och man utvecklas ständigt. Och att ha kunnat ge god service till patienterna känns alltid bra i slutet av dagen!

Men Karolina konstaterar också att man måste kunna vara flexibel och kunna hålla många saker igång samtidigt för att jobba som medicinsk sekreterare. Det kan stundtals vara ganska stressigt.

Om man är intresserad av språk och människor, är noggrann och letar efter ett administrativt, varierande och serviceinriktat yrke kan man sluta leta och söka utbildningen!

Läs mer om utbildningen till medicinsk sekreterare

Senast uppdaterad: 12 november 2019