Nyheter

Här hittar du våra nyheter från de senaste 60 dagarna.

Lägesrapport: Var försiktiga i midsommar!

24 juni 2021

Kronoberg har haft en långsammare minskning av antal fall än flertalet andra regioner. Smittspridningen ser nu ut att fortsätta minska trots deltavarianten. Faran är dock inte över eftersom deltavaria...

Länstrafikens kundcenter i Växjö flyttar tillbaka till stationshuset

24 juni 2021

Kundcentret kommer att vara kvar på stationsområdet i Växjö. I stationshuset iordningsställts nu en lokal som är anpassad, både för kunder och medarbetare.

Logotyp för Region Kronoberg.

Större operation än planerat vid bröstcancer

24 juni 2021

Vid en bröstcanceroperation togs mer av bröstet bort än planerat. Region Kronoberg anmäler nu händelsen enligt Lex Maria.

Logotyp för Region Kronoberg.

Vi måste hjälpas åt och undvika att avboka tider till röntgen

23 juni 2021

Just nu är det lång väntan på att få en remiss till röntgen i Kronoberg. Det är främst effekterna av den pågående pandemin som gjort att verksamheten fått förändra sitt arbetssätt för att möta pandemi...

Logotyp för Region Kronoberg.

Operation av tarmhinder fördröjdes

23 juni 2021

Region Kronoberg har gjort en Lex Maria-anmälan angående en händelse där en operation fördröjts på ett av länets sjukhus.

Så blir busstrafiken från 2023

22 juni 2021

Region Kronoberg fattade i dag tilldelningsbeslutet som gäller upphandlingen av all linjelagd busstrafik i Länstrafiken Kronobergs regi från juni 2023. Det blir Karlssonbuss i Vaggeryd i AB som tillde...

Nu välkomnas kronobergare över 40 år att boka vaccinationstid

21 juni 2021

Personer födda 1981 eller tidigare kan nu boka tid för vaccination mot covid-19. Vaccinationen sker på vaccinationsplatser i Kronobergs samtliga kommuner.

Ta hand om er och varandra i värmen!

18 juni 2021

SMHI har utfärdat en klass 1-varning om höga temperaturer i Kronoberg under de närmaste dagarna. Därför vill vi uppmana till försiktighet i värmen och att ta del av vår information på 1177.se.