23 april 2019

Rekordmånga söker AT- tjänst i Region Kronoberg

Att göra sin allmäntjänstgöring (AT) i Kronoberg är ett hett alternativ för många läkarstudenter. Denna omgång slogs alla rekord. Regionen hade hela 225 sökande till totalt 19 AT-platser på sjukhusen i Ljungby och Växjö.

Intresset har ökar för varje år, vilket känns jätteroligt. Jag tyckte söktrycket var stort förra omgången, när vi hade strax under 200 sökande, men nu är det ju ännu fler, säger Tina Andersson, HR- samordnare för AT-rekryteringen.

Det finns flera anledningar till att intresset ökar. Förutom att arbeta utåtriktat och vara synliga vid olika rekryteringsmässor, framhåller Tina Andersson att det framförallt handlar om att ta väl hand om AT-läkarna och att vara lyhörd för deras upplevelser och idéer.

Vi är måna om att de ska ha det bra under sin AT-tjänstgöring hos oss. Vi är också noga med att följa upp hur de upplever sin AT-period och utgår mycket från deras input när vi vidareutvecklar handledarskapet och innehållet i AT-blocket.

Regionens goda rykte avspeglas även i den årliga AT-rankingen, där AT-läkare betygsätter AT-tjänstgöringen vid landets sjukhus. 2018 klättrade till exempel Centrallasarettet Växjö från sextonde till en fjärde plats.

Tina Andersson

HR- rekryteringsspecialist med särskilt samordnaransvar för AT-läkare, Växjö

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 25 54, 0767-25 96 38