Bilden saknar en alternativtext.

25 juni 2020

Digital informationsträff om det nya sjukhuset

Torsdagen den 25 juni klockan 18-19 arrangerar Region Kronoberg och Växjö kommun arrangerar en digital informationsträff för kronobergarna om nuläget och planerna för det nya akutsjukhuset i Växjö.

Nu har regionen köpt tomten för det tänkta sjukhuset i Räppe. Vi ser detta som ett avstamp för det fortsatta planeringsarbetet och vill gärna berätta mer om vad som händer nu och framöver. Vi hoppas också att detta ska bli ett tillfälle där invånarna får möjlighet att ställa sina frågor, säger Mikael Johansson (M) regionstyrelsens ordförande.

Dialog i digitalt format

På grund av rådande corona-situation väljer Region Kronoberg och Växjö kommun att genomföra mötet digitalt. Invånarna följer livesändningen via länk från regionens webbplats och har möjlighet att ställa frågor via chatt eller mejl.

Vi har försökt att ordna det på bästa sätt utifrån förutsättningarna. Invånare har även kunnat skicka in frågor i förväg och det kommer vara möjligt att ta del av sändningen i efterhand via webben, säger Mathina Mölstad kommunikationschef för hälso- och sjukvården i Region Kronoberg.

Punkter ur programmet

  • Om bakgrund och inriktningsbeslutet att bygga ett nytt sjukhus
  • Utveckling av staden
  • Så genomför vi projektet
  • Vårt nuläge

Mer informaition inför informationsträffen

Mer information

Mathina Mölstad

Kommunikationschef hälso- och sjukvård

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 046470586593, 046709844977

Relaterade nyheter

Grimslövs folkhögskola startar natur- och vildmarksutbildning

10 juli 2020

I spåren av coronapandemin är intresset för natur- och friluftsliv stort i Sverige. Nu startar Grimslövs folkhögskola en ny utbildning för den som vill upptäcka svensk natur och vildmark och kunna för...

Positivt covid-läge i länet

9 juli 2020

Den nedåtgående trenden fortsätter i länet. Andelen positiva prover minskar, liksom antalet personer i behov av vård på sjukhus på grund av covid-19.

Grimslövs folkhögskola startar vård- och omsorgsutbildningar i höst

7 juli 2020

Sjukvården och omsorgen har stora behov av nya medarbetare. Samtidigt är många av de traditionella utbildningarna till undersköterska, skötare och vårdbiträde fulla. Nu startar Grimslövs folkhögskola...

Region Kronoberg erbjuder allmänheten test för pågående covid-19-infektion

6 juli 2020

Från och med onsdag 8 juli erbjuder Region Kronoberg allmän provtagning för covid-19, enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Provtagningen gäller endast personer med symtom som skulle kunna vara cov...