Inflyttarservice

För dig som flyttar in till Kronobergs län, i samband med att du tar anställning i organisationen Region Kronoberg, erbjuder vi inflyttarservice. Det är en service som är tänkt att göra det lättare att etablera sig som nyinflyttad i regionen.

Det innebär att du tidigt får en kontaktperson i organisationen dit du kan vända dig med både stora och små frågor angående din nya hemort. Vi är övertygade om att både du och vi gynnas av att du får stöd med det praktiska i samband med flytten - så att du kan fokusera på det som är viktigt för dig.

Lära känna vårt län

För dig som flyttar till regionen kan vi erbjuda rundvandring i Växjö utifrån önskemål och intressen. Vi informerar om aktiviteter, sevärdheter och annat, som ur ditt perspektiv, kan vara bra att känna till.

Boende

Vi kan hjälpa dig att hitta bostad genom ett nätverk av privata fastighetsägare, annonsering på blocket samt genom externa resurser.

För att du ska få hjälp med bostad krävs att rekryterande chef eller verksamhetsnära HR gör en anmälan till inflyttarservice.

Vi hjälper först och främst till med att få ett första boende i Kronobergs län. Du kan då snabbt komma i arbete på din nya arbetsplats och i lugn och ro söka mer permanenta lösningar på egen hand.

Etablera dig i Kronoberg 

Under dina första månader hos oss hjälper vi till med stora och små frågor som kan uppkomma när man flyttar till en ny stad och ska etablera sig, till exempel:

  • Barnomsorg/skola – stöttning med kontakter och att fylla i eventuella blanketter som behövs, besök på skolor och förskolor, hjälp med att välja en skola som passar familjens önskemål
  • Medflyttande – att hjälpa andra familjemedlemmar att hitta ett arbete: bistå med kontakter till företag i det nätverk vi har, att skicka cv till lämpliga arbetsgivare, tipsa om platsannonser på exempelvis Arbetsförmedlingen och Offentliga jobb
  • Utlandsfödda - för nya medarbetare från andra länder kan vi hjälpa till med exempelvis ansökan om svenskt personnummer och ID-handling, försäkringar, svenskt bankkonto, information om olika myndigheter och om facket, A-kassan, det svenska skolsystemet och så vidare

Välkommen att kontakta oss

Steve Nordström
HR-specialist

Senast uppdaterad: 30 januari 2023