Jag fick drömjobbet direkt!

Lillemor Augustsson, 32, valde att läsa YH-utbildningen Specialistundersköterska barn på Kunskapsutveckling Syd i Växjö. Lillemor läste utbildningen på distans och det passade henne perfekt! Lyckan var total när hon direkt efter examen fick sitt drömyrke på en BB- och förlossningsavdelning. – Det hade jag aldrig vågat drömma om, berättar Lillemor. Läs Lillemors egen berättelse.

Studerande Lillemor Augustsson

Jag har länge haft drömmen om att arbeta med barn. Att utbildningen var ettårig, på distans och fanns i Växjö gjorde att det blev ett självklart val, det passade mig perfekt!

Under utbildningen läste vi om barnets utveckling, barn- och ungdomssjukvård, funktionsnedsättningar hos barn och ungdomar, neonatologi, barn- och ungdomars livsvillkor. Vi hade tre perioder med praktik under vårterminen. Tentamen och kontinuerliga nätverksträffar hade vi via dataplattform. Många arbeten gjordes i basgrupp där möjligheterna att planera och utföra dem är många. Kontakten mellan skolan och praktikplatserna har också varit toppenbra trots stor geografisk spridning.

Inspirerande och entusiastiska lärare

Kunskapsutveckling Syd ligger i ett naturskönt område, alldeles intill Växjösjön, i en vacker byggnad. Vår utbildningsledare är fantastiskt inspirerande och entusiastisk med stor yrkeslivserfarenhet och bästa förmågan att lära ut! En stor förebild för oss alla! Övriga lärare på KUS är också toppenbra! Våra klassträffar var lika roliga och givande varje gång och vi såg alla fram emot dem mycket. Vi har haft mycket utbyte och stor glädje av varandra i klassen och många har funnit nya vänner för livet!

Vid utbildningens början var mitt andra barn bara fem månader gammal, så att utbildningen anordnas på distans gjorde det möjligt för att mig att gå den. Det var inga problem att pendla de lite drygt fem milen mellan bostad och skola.

Sommarvikariat som ledde till drömjobbet

Efter examen fick jag sommarvikariat på en BB-och förlossningsavdelning som strax därefter ledde till en tillsvidaretjänst och lyckan var total- drömjobbet direkt! Det hade jag aldrig vågat drömma om!

Just nu njuter jag av att ha fått drömjobbet! Jag vill ständigt utvecklas i yrkeslivet och som människa så jag skulle gärna läsa vidare framöver. Jag har hittat helt rätt och jag funderar på att läsa vidare till sjuksköterska, vilket skulle ge många nya möjligheter. Kanske till barnsjuksköterska eller barnmorska.

Jag har upplevt så många roliga händelser och fina minnen från skolan. Att träffas med lärare och klassen var alltid så givande men examensdagen var något alldeles extra såklart. Så högtidligt, fint arrangerad och den stora dagen när vi nådde vårt stora mål och då ett nytt kapitel i livet började. En oförglömlig dag helt enkelt!

Ett av de bästa åren i mitt liv

Året på utbildningen är ett av de bästa åren i mitt liv! Jag fick chansen att förverkliga en mångårig dröm, jag satsade allt och vann stort. Bonusen är alla möten med fantastiska människor på vägen.

Mitt råd till en blivande student vid min utbildning är att våga söka utbildningen, gör en personlig resa och ta vara på alla möjligheter som utbildningen ger!

Senast uppdaterad: 20 september 2019