
Kocken Kadrije
”Jag har underbara arbetskamrater och vi får så mycket uppskattning!”
Kadrije arbetar som kock och teamledare för kost och restaurangers verksamhet i Ljungby. Hon har arbetat i Region Kronoberg sedan 2008. Kadrijes uppgift är att laga god och näringsrik mat till patienter och gäster men också att planera menyerna.
Jag trivs väldigt bra med mitt arbete både som kock och teamledare. Jag har så goa och härliga människor runtomkring mig och har en väldigt bra och lyhörd chef, berättar Kadrije.
På Lasarettet Ljungby gör Kadrije och hennes kollegor sitt yttersta för att patienter, personal och gäster ska få en god och näringsrik mat varje dag. 365 dagar om året lagas det frukost, lunch och middag, både till patienter men också för sjukhusets restaurang Ljungrätten.
Vi jobbar mycket med vårt matsvinn, där är vi på Lasarettet Ljungby näst bäst i Sverige på att hålla det nere. Vi tar vara på all mat som blir över och kyler ner den för att kunna använda vid annat tillfälle.
Kadrije började sin karriär inom regionen som köksbiträde på Centrallasarettet Växjö och trivdes väldigt bra med det. Sedan sökte hon sig vidare inom organisationen och arbetade under några år som växeltelefonist. Hon längtade dock tillbaka till storköket och matlagningen och fick sedan ett jobb som kock i storköket på Lasarettet Ljungby.
Det bästa med mitt jobb är mina underbara arbetskamrater. Vi får också mycket uppskattning från kollegor på avdelningarna, patienterna och gästerna i restaurangen. Vi får dagligen höra hur god mat vi lagat. Det gör oss glada!
Kadrije är trygg med att även i framtiden kunna laga näringsrik och vällagad mat till patienter trots förändringar. Oavsett hur hanteringen av måltider kommer se ut i framtiden är jag trygg med att vi ska kunna laga näringsrik och vällagad mat till våra patienter och medarbetare.
Följ gärna Kadrije och hennes kollegor på Instagram där de finns på kontot Ljungrätten