Nära vård

Nu ändrar vi perspektiv – för att komma närmre dig

Nästa gång du söker vård kanske den känns lite närmare. Vi ställer nämligen om till något som kallas nära vård - ett steg i taget.

Det innebär bland annat att det ska bli enklare att komma i kontakt med oss. Du kommer i kontakt med rätt person direkt och får hjälp ännu snabbare, kanske digitalt.

Om du vill och kan kommer du få vara med och påverka hur du vill ha din vård och även få stöd i att förbygga andra sjukdomar och skador. Vården ska helt enkelt vara lite mer anpassad efter dig och dina behov. Det är på så sätt vi kommer närmare dig!

Nära vård består av:

Magnus Frithiof

Programchef

  • E-post: Det här är en e-postadress
  • Telefon: 0470-58 61 88, 0709-84 44 91

Nyheter om nära vård

Mikael och Magnus skakar hand.

Arbetet för god och nära vård har fått medel från Familjen Kamprads stiftelse

17 maj 2022

Familjen Kamprads stiftelse bidrar med 3 500 000 kronor till det pilotprojekt som Region Kronoberg, Ljungby kommun och Campus Ljungby inlett kring god och nära vård.

Region Kronoberg är med och arrangerar internationell vård- och omsorgskonferens

7 april 2022

Den 20 - 22 juni 2022 äger den internationella vård- och omsorgskonferensen International Forum on Quality and Safety in Healthcare rum i Göteborg.

Nu ändrar vi perspektiv – för att komma närmare dig!

4 april 2022

Nästa gång du söker vård kanske den känns lite närmare. Vi ställer nämligen om till något som kallas nära vård – ett steg i taget.

Äldre man som motionerar i naturen och sträcker upp händerna över huvudet.

Ny remiss leder till diagnos och behandling i rätt tid

15 februari 2022

Det första personcentrerade och sammanhållna vårdförloppet är infört i Region Kronoberg, nämligen reumatoid artrit, även kallad ledgångsreumatism. Vid misstanke att en patient har reumatoid artrit ska...

Senast uppdaterad: 4 april 2022