Utbildning och kompetensutveckling

På den här sidan publiceras utbildningar och konferenser.

Denna webbutbildning riktar sig till alla länets aktörer. Varje modul tar ca 30 minuter. Medarbetare i Region Kronoberg finner webbutbildningen i Kompetensportalen.

Suicidprevention modul 1 introduktion

Suicidprevention modul 2 risk och skyddsfaktorer

- förinspelade föreläsningar om riskbeteende, missbruk och psykisk hälsa

Flyer, pdf, öppnas i nytt fönster

Datum

18 till 31 oktober 2021

Anmälan

Målgrupp

Såväl yrkesverksamma som privatpersoner är välkomna att ta del av föreläsningarna.
Arrangörer
  • Linnéuniversitetet
  • Länsstyrelsen i Kronobergs län
  • Region Kronoberg
  • Samordningsförbundet Sunnerbo
  • Samordningsförbundet Värend
  • Växjö Kommun

Erbjudande om att delta i: YAM - ett program som främjar ungdomars psykiska hälsa

I Kronoberg län, liksom i övriga Sverige lider många barn och unga av psykisk ohälsa som kan yttra sig i symtom som exempelvis oro, nedstämdhet, sömnbesvär, trötthet och huvudvärk.

Under 2019 vill Region Kronoberg erbjuda årskurs 8 på er skola att kostnadsfritt delta i det skolbaserade programmet Youth Aware of Mental health (YAM). Programmet syftar till att stärka medvetenheten om hälsosamma och ohälsosamma livsstilar och deras betydelse för den psykiska hälsan. YAM tar upp hur man kan hjälpa sig själv och sina kamrater samt var man kan söka hjälp.

Programmet utgår ifrån sex huvudområden:

Vad är psykisk hälsa • Självhjälpsråd • Stress och kriser • Depressioner och självmordstankar • Att hjälpa en kompis som har det svårt • Vem kan jag be om råd

Läs mer, ladda ner eller anmäl dig (PDF, öppnas i nytt fönster)

Välkommen att uppmärksamma den internationella suicidpreventionsdagen den 10 september 2021!

En föreläsning kommer att hållas i Domkyrkocentrum i Växjö av fd fotbollsproffset Martin Bengtsson, se nedan. Eftersom vi inte vet vilka restriktioner som gäller då så kommer vi att live-sända den via vår hemsida. Den sidan är under uppbyggnad och vi kommer att lägga ut länkar till föreläsningar, filmer, informationsmaterial, hjälplinjer mm.

Internationella suicidpreventionsdagen

I skuggan av San Siro - från proffsdröm till mardröm, Martin Bengtsson
Om träningsnarkomani, prestation och destruktivitet. Som barn drömde Martin Bengtsson om att bli fotbollsproffs och hela hans liv var en resa för att nå detta mål. Som 17-åring blev han proffs i Inter i Italien, men hans fotbollsdröm förvandlades efter ett år till en mardröm som avslutades med att han vaknade upp på ett sjukhus i Milano efter ett självmordsförsök. I skuggan av San Siro är Martin Bengtssons berättelse om sina erfarenheter från pojkdrömmen till sammanbrottet, men också om hans resa tillbaka efter sam­manbrottet och hans arbete för att hitta en väg till läkning och ett nytt liv. Av boken I skuggan av San Siro har nyligen producerats en film som har biopremiär under 2021.

Mer information kommer.

Senast uppdaterad: 16 mars 2021